неділю, 19 листопада 2017 р.

Модуль 6 Рефлексія

У цьому модулі ми з учнями обговорили проблеми безпеки роботи в Інтернеті, запланували, як учні будуть використовувати Інтернет для співпраці та спілкування при виконанні завдань проектів; переглянули  план вивчення теми та внесли до нього зміни.
Я  маєю подбати про безпечну роботу учнів при використанні Інтернету перед тим, як вони почнуть користуватися Інтернет-ресурсами. Як уберегти учнів від доступу до ресурсів, які містять небезпечний або заборонений для них матеріал або від спілкування з людьми, які можуть становити загрозу для них? Як я  переконаюся, що учні створюють відповідне наповнення Інтернету та конструктивно спілкуються з іншими? Один з доступних засобів забезпечення безпеки учнів та ефективне використання ними Інтернету – встановити правила користування Інтернетом (ПКІ). ПКІ – це письмова угода, яка описує положення та умови користування Інтернетом і підписується учнями, їхніми батьками та вчителями. ПКІ мають включати правила проведення пошуку в Інтернеті, розміщення на сайтах імен учнів, а також зображень (картинок, фото чи відео) та аудіокліпів з учнями в Інтернеті. Лише укладання документа ПКІ недостатнє для того, щоб забезпечити дотримання учнями описаних правил. Потрібно постійно відслідковувати їх дотримання та бути впевненими, що учні діють відповідально при користуванні Інтернетом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Модуль 11 Рефлексія

З усього того, чому я навчалася на цьому тренінгу, на мою думку, найефективнішим для навчання моїх учнів буде те, що я буду створювати подіб...